Tahsilat

Otomatik Tahsilat Nedir?

İçindekiler

Otomatik tahsilat, son ödeme tarihinde fatura veya ödemelerinizin tanımladığınız banka hesabınızdan veya kredi kartınızdan otomatik olarak tahsil edilmesidir. Borç tahsilatı geleneksel olarak alacaklı ile yüz yüze veya telefon aracılığı görüşme üzerine yapılmaktaydı. Borç tahsilatı yapmak isteyen biri, borçlunun konumu, müsaitlik durumu için doğrudan onunla iletişime geçmeye çalışacaklardır. Otomatikleştirilmemiş bu süreç, her düzeyde karar veren veya bir tahsilat işlemini yerine getirmeye çalışan bir insan unsurunu içermektedir. Tahsilat sürecini iyileştirmek ve insan hatası olasılığını ortadan kaldırmak için otomatik tahsilat programları geliştirilmiştir.

 Otomatik tahsilat yazılımları, işletmelerin tahsilat süreçlerini manuel olarak yönetmek için harcanan zamanı geri almalarını sağlayan akıllı yazılım çözümleridir. Bu tür yazılımlar borçlu olan tedarikçi veya bayilerden zamanında ve hızlı bir ödeme almak için birçok entegrasyon hizmeti sunmaktadır. Tahsilat yazılımları, bildirimler, mesajlar ve e-postalar ile otomatik olarak belirlenen dönemlerde ilgili kuruma ödemeyi hatırlatacaktır. Bu yazımızda otomatik tahsilat yapmanızı kolaylaştıracak stratejileri bir araya getirdik.

Yazılım İletişimi

Tahsilat sürecinde zamandan ve emekten tasarruf etmenin en kolay yollarından biri kullandığınız tüm yazılımların tek bir ekrandan yönetilmesidir. Tahsilat hesaplarınızı izlemek için üst düzey bir yazılım veya temel Microsoft Office programları kullanıyor olsanız da, yazılım iş akışınızın tüm veri ve bilgileri tek bir yerde ve birbiri ile örtüşmeyen bilgiler olmadığından emin olun.

Belirli bir borçluyla ilgili bilgileri hızlı bir şekilde bulmanız gerektiğinde, farklı birimlerinin farklı yazılım paketleri kullanarak farklı yerlerde tahsilat hesapları tutmasına izin vermek kargaşa yaratabilir. Her şeyin aynı yerde tutulduğunu ve kullanmanız gereken yazılım için uygun şekilde biçimlendirildiğini bilmek harika bir zaman kazandırıcı olabilir.

Otomatik İzleme

Ödenmesi yapılmamış tahsilatların her birini ödeme olasılığı en yüksek olan hesaptan ödeme olasılığı en düşük olan hesaba göre sıralayabilirsiniz. Hangi hesabın ödeme olasılığının yüksek olduğunu belirleme kriterleri, uygun gördüğünüz şekilde yapılandırılabilir, ardından hesaplamalar otomatik olarak yapılabilir ve güncellenebilir.

Takip edilecek otomatik olarak sıralanmış bir hesap listesine sahip olmak, zamanınızı her zaman size gerçekten ödeme yapma olasılığı en yüksek hesaplara odaklamanıza olanak tanır. Bu, kaynaklarınızı her zaman mümkün olan en iyi seçeneğe ayırmanızı sağlayacaktır.

Tahsilatlarınızı Otomatikleştirin

Muhtemelen ödeme alma sürecinizi otomatikleştirmenin en iyi yolu, tüm adımları tek bir ekrandan yönetebileceğiniz otomatik tahsilat sistemlerine geçiş yapmaktır. Bu, toplama sürecinizdeki her adımın ne zaman yürütüleceğine ilişkin standart bir iş akışı oluşturduğunuz anlamına gelir. Bir zamanlama veya hatırlatma programı kullanarak, planladığınız belirli iş akışının takip edildiğinden emin olma sürecini otomatikleştirebilirsiniz.

Entegre Ödeme Seçenekleri

Tahsilat sürecini otomatikleştirmenin bir başka harika yolu da web siteniz üzerinden ödeme kabul etmektir. Bu, borçlunun kendileri için uygun olan herhangi bir zamanda ödeme yapmasına izin verir. Ayrıca, sizi bankadan ödeme alma ve potansiyel olarak iade ihtimali olan çeklerle uğraşma zahmetinden de kurtarır. Web sitenize sadece güvenli bir kredi kartı ödeme seçeneği eklemek, tahsilat sürecinin ödeme sürecini çok daha sorunsuz hale getirebilir. Bayi tahsilat işlemleriniz için bu bağlantıyı takip ederek bilgi alabilirsiniz.

Bakiyem olarak en iyi tahsilat sonuçları almanız için, müşteri yönetimi, otomatik bildirim sistemi, performans ve entegre ödeme sistemleri ile tahsilat sürecinizi otomatikleştiriyoruz. Ödeme dönemlerini müşterilerinize hatırlamak, tek bir ekrandan müşteri yönetimi ve hızlı, güvenli tahsilat yapmanız için bir ödeme ekranı sunmaktayız. Kurumunuzun tahsilatı sistemini otomatikleştirmek için iletişime geçebilir, detaylı bilgi alabilirsiniz.

[Toplam: 1 Ortalama: 5]

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu