Genel

SSL Nedir?

İçindekiler

SSL (Güvenli Yuva Katmanı), bir web sunucusu ve bir istemci (bir web tarayıcısı) arasında şifreli bir bağlantı kurmak için standart bir güvenlik teknolojisidir. SSL, çevrimiçi işlemleri korumak ve gizli ve hassas bilgilerin (örneğin kredi kartı bilgileri, kullanıcı oturum açma bilgileri, kişisel veriler) şifrelenmesini ve güvenli bir şekilde iletilmesini sağlamak için kullanılır. Web sitenizi SSL güvenli hale getirmek için CA’dan (Sertifika Yetkilisi) bir SSL Sertifikası almalı ve sunucunuza yüklemelisiniz. SSL güvenli bir web sitesinde normalde bir kilit simgesi veya yeşil bir çubuk bulunur ve URL adresi http yerine https ile başlar.

SSL bağlantısına sahip olmanın faydaları:

  • Çevrimiçi mağazanız bilgisayar korsanlarından ve kimlik hırsızlarından korunur.
  • Potansiyel müşteriler, web sitenizi güvenli ve güvenilir olarak tanır.
  • Veri güvenliği konusunda endişelenmenize gerek olmadan, iş yapmaya konsantre olabilirsiniz.
  • SSL, web sitenizin büyük arama motorlarındaki sıralamasını iyileştirir.
  • Sanal pos gibi ödeme sistemleri sunan web sitelerinin güvenli olduğunu gösterir.
  • SSL’yi daha da popüler yapan şey, Google’ın yakın zamanda SSL’yi bir arama sinyali olarak kullanmaya başlamasıdır. Bu, sitenizin bir SSL Sertifikası varsa, ziyaret etmek ve iş yapmak için daha güvenilir bir web sitesi olarak arama sonuçlarında daha görünür olacağınız anlamına gelir.

SSL sertifikası ödemeleri kabul etmek için neden hayati önem taşır?

Sanal pos ile alışveriş yapılan bir web sitesi iseniz, müşterilerinizden üyelik, kart saklama ve ödeme işlemlerinde topladığınız bilgileri bilgilerin her ne pahasına olursa olsun korunmasını sağlamak birincil sorumluluğunuzdur. Müşterinizin kredi kartı ve kişisel bilgiler gibi hassas bilgilerini korumanız için nedenler şunlardır:

1. Gizli İşlemler

Herhangi bir SSL’nin birincil amacı, hassas bilgileri şifreli bir bağlantıyla iletmektir. Müşterileriniz, çevrimiçi ödeme yaparken kullanıcı adları, şifreler ve kredi kartı numaraları gibi özel bilgilerinin kötü niyetli saldırganlara ifşa edilmediğinden emin olmalıdır.

2. Müşterinin Güveni

Çevrimiçi alışveriş yapanların çoğu, çevrimiçi ödeme yapma konusunda çok seçicidir. Bu nedenle, işinize ve ürünlerinize güvenmeleri için gizliliklerinin garanti altına alındığına onları ikna etmek sizin görevinizdir. SSL özellikli bir çevrimiçi mağaza, müşterinin işletmenize olan güvenini artırır.

SSL Sertifikası Nasıl Kurulur?

SSL sertifikası (Secure Socket Layer – Güvenli Giriş Katmanı), sunucu ve alıcı (tarayıcı) arasındaki iletişimin şifrelenerek yapılması için gerekli bir yöntemdir. SSL sertifikası kurulumu web sitesine değil, web sitesinin bulunduğu sunucuya yapılır. Bu neden web sitenizin barındırıldığı sunucu, SSL sertifikanızın kurulum yöntemini de değiştirmektedir.

  • WordPress’te kendi sunucunuzda barındırıyorsanız, herhangi bir büyük sertifika yetkilisinden bir sertifika satın alabilir veya “Really Simple SSL” eklentisi ile SSL sertifika kurulumunu yapabilirsiniz.
  • CloudFlare üzerinden web sitenizi yayınlıyor iseniz “Esnek SSL”yi etkinleştirmeniz gerekir. SSL sertifikası satın almayı ve yüklemeyi içermez, ancak ziyaretçileriniz adres çubuğunda SSL simgesini ve https://’yi görmeye devam eder. Bu yöntemin dezavantajı, yalnızca site ziyaretçileriniz ve CloudFlare arasındaki bağlantıyı şifrelemesi, ancak CloudFlare ve sunucunuz arasındaki bağlantıyı şifrelememesidir.
  • Hazır bir e-ticaret altyapısına sahip bir web siteniz var ise sunucu dosyalarına erişemediğinizden dolayı hizmeti sağlayan firma ile iletişime geçmeniz gerekmektedir.

SSL Gelişmiş Güvenlik Sistemi Sunar

SSL, kimlik doğrulama ve veri güvenliğine yardımcı olduğundan, web sitenizi daha güvenli hale getirme etkisine sahiptir. Bu güvenlik sertifikası ziyaretçiler ve müşteriler tarafından görülebilir. Web gezinti çubuğunda “https” göstergesini gördüklerinde, daha güvenli bir web sitesinde alışveriş yaptıklarını anlarlar.

SSL bağlantıları bir sunucudan diğerine veri aktarımlarını şifreler. Bu nedenle, bilgisayar korsanlarının işlemleri ve iletişimleri dışarıdan takip etmesi neredeyse imkansız hale geliyor. Bu özellikle hassas müşteri bilgilerini güvenli bir şekilde tutmak isteyen herhangi bir işletme için büyük bir avantajdır.

SSL Nedir?

SSL, Güvenli Yuva Katmanı anlamına gelir. Bir web sunucusu ile Firefox veya Google Chrome gibi tarayıcınız arasında şifreli veya kodlanmış bir bağlantı kurmak için kullanılan “https” uzantılı standart güvenlik teknolojisidir.

SSL Ne İşe Yarar?

SSL, bir web sitesi ile bilgisayarınız arasında geçen tüm verilerin gizli kalmasını sağlar. Özellikle bir satın alma işlemi için web sitesine kredi kartı bilgilerinizi aktarırken önemlidir.

[Toplam: 165 Ortalama: 1.1]

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu