B2B

B2B Nedir?

İçindekiler

B2B, işletmeden işletmeye ürün, hizmet veya bilgi alışverişi yapıldığı bir iş modelidir. Diğer bir deyişle B2B, bir işletmenin ürün ve hizmetlerini başka bir işletmeye satmasıdır. Bu şirketler ürün ürütecileri, distribütörler, toptancılar, perakendeciler ve daha fazlasını içermektedir.

B2B açılımı “Business to Business”, tanımı ise işletmeden işletmeye ürün ve hizmet satışıdır. B2B satış modeli imalatçı firma ile toptancı veya toptancı ve perakendeci arasında olabilir. İşletmeler arası alış-veriş hem çevrimiçi bir e-ticaret web sitesi aracılığı ile olabildiği gibi fiziksel bir mağaza veya dükkandan da olabilmektedir.

B2B Örnekleri Nelerdir?

B2B örnekleri arasında, bir işletme başka bir işletmeden üretimi için hammadde tedarik etmesini gösterebiliriz. Büyük bir gıda üreticisinin, müşterilerine yine bir gıda satışı yapan marketlere satmış olduğu ürünleri de B2B iş modeli için örnek gösterebiliriz.

B2B işlemine bir başka örnek vermek gerekir ise; bir tekstil şirketi olan A şirketinin, B şirketine malzeme tedarik ettiği, çocuklar ve yetişkinler için giysi ürettiği bir ticaret anlaşmasını örnek gösterebiliriz. Diğer işletmelere hizmet sunan veya onlara ürün satan şirketler de vardır, örneğin ofis temizliği yapan şirketler ya da sadece şirketlerin ofis ihtiyaçlarına yönelik satış yapan firmalar.

B2B şirketleri aşağıdakiler gibi birçok sektörde faaliyet göstermektedir:

  • Finansal hizmetler
  • Teknoloji
  • Üretme
  • İnşaat
  • Perakende
  • Telekomünikasyon
  • Sigorta
  • Sağlık hizmeti
  • Eğitim
  • Mühendislik
  • Pazarlama ve Satış
  • Emlak
  • Yiyecek ve içecek

B2B Sistemi Nedir?

B2B sistemi, kuruluşlar arasında mal, hizmet, bilgi veya para alışverişini destekleyen bilgi teknolojileri ve iş süreçlerinin birleşimini içerir. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte B2B sistemleri posta sistemi, bankacılık sistemi, muhasebe sistemi, hukuk sistemi, vergi sistemi vb. gibi birçok işlemi tek bir ekrandan yönetme imkanı sağlamıştır. Bu sistemler yenilikçi araçların örnekleri olarak kabul edilip, ticari kuruluşlar arasında hem bilgi hem de mal alışverişini kolaylaştırmıştır. Günümüzde tüm bu sistemler teknolojiden büyük ölçüde faydalanarak tek bir web tabanlı uygulamada sunulmaya başlanmıştır.

B2B sistemleri, bir şirketin tedarik zincirindeki diğer işletmelerle olan dış ilişkilerini izleme ve yönetme araçları sunmaktadır. Bununla birlikte, ödeme alma, muhasebe ve müşteri yönetimi ile entegrasyonlu çalışarak işletmeler için büyük bir kolaylık sunmaktadır.

B2B Hizmetler

B2B, “işletmeler arası” ifadesinin kısaltmasıdır, yani bir işletmeseniz ve sattığınız ürün veya araçlar da tüketicilerden ziyade şirketlerin kullanması için tasarlanmıştır. B2B şirketlerinde müşteri deneyimine odaklanmak, kaliteli hizmet sunmak kritik öneme sahiptir. B2B hizmetleri, ihtiyaç duyulduğu anda müşterilerinize hızlı bilgi ve kolaylık sunmaktır.

B2B hizmetler, ürün veya hizmetlerini kullanan başka bir işletmeye sağladığı kolaylıklardır. Bu kolaylıklar, müşteriyi bilgilendirme, ödeme dönemlerini hatırlatma, ödemelerin daha hızlı ve güvenli bir şekilde sanal pos aracılığı alınması gibi hizmetleri içerir.

B2B Kurulum

B2B hizmetler sunan teknoloji firmaları günümüzde oldukça önemli bir yere sahiptir. Bakiyem’de B2B, işletmeden işletmeye satış yapan kuruluşlara; müşteri yönetimi, muhasebe, ödeme sistemleri, ……. gibi hizmetler sunmaktadır.

B2B sistem kurulumu, işletmeler ya da grup bünyesinde yer alan alt bayiler ile olan iletişimi bir web tabanlı sistem ile yönetilmesini sağlamaktadır. B2B sistem kurulumu hakkında detaylı bilgi almak için iletişime geçebilirsiniz.

B2B Ne Demek?

B2B açılımı “Business to Business” Türkçe adı ile “Şirketten Şirkete” ürün ve hizmet pazarlama ve satışı yapılması demektir.

B2B Sistemi Nedir?

B2B sistemi, bayi veya alt bayilerinizden ödeme alma, müşteri yönetimi, stok yönetimi ve muhasebe gibi bir çok aracı sunmam web tabanlı uygulamalardır.

[Toplam: 1 Ortalama: 5]
Başa dön tuşu