Ödeme

Sms İle Ödeme Alma

İçindekiler

SMS ile ödeme alma, bir satıcı ürün veya hizmet satın alımı için müşterisine ödeme bağlantısını içeren bir SMS göndermesi ve tahsilatın yapılması olarak tanımlanır. Bu ödeme yönteminde müşteri mobil cihazından ödeme işlemini hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirebilmektedir. SMS ile ödeme alma, özellikle sahada çalışan ve o an yanında pos cihazı olmayanlar için ödeme çözümü olarak kullanılmaktadır.

SMS ile ödeme alma cep telefonu kullanılarak mesaj içeriğinde yer alan ödeme bağlantısı aracılığıyla tahsilatın yapılmasıdır. Bu işlem genellikle mobil ödeme veya SMS ödemesi olarak da adlandırılır. SMS ile ödeme almak için, bir müşterinin, örneğin bir uygulama içinde veya bir mağaza sayfasında gösterilen bir ürün veya hizmet için ödeme yapmak istediğinde, bir kısa mesaj göndermesi gerekir. Bu mesajın içeriğinde satın alınan ürün ismi, adeti, fiyatı ve ödeme yapabileceğiniz tahsilat bağlantısı yer almaktadır.

Sms İle Tahsilat Nasıl Yapılır?

SMS ile tahsilat, bir ürün veya hizmetin ödemesinin alınması için kullanılan ve mesaj içeriğinde tahsilat bağlantısının yer aldığı bir ödeme yöntemidir. Bu ödeme yöntemi ile sahada yüz yüze satış yapan ve online satış sistemi olan firmalar sanal pos entegrasyonu ve e-ticaret sitesi gerekmeden ödeme alabilmektedir. Diğer yandan aylık aboneliği bulunan veya bir ödemeyi geciktiren müşterilere SMS hatırlatması gönderilirken de tahsilat bağlantısı mesaj içeriğinde yer alabilmektedir.

SMS ile tahsilat işlemi, bir işletmenin öncelikle müşterilerine ödeme yapmaları gerektiğini hatırlatan bir SMS göndermesiyle başlar. Bu SMS genellikle, müşterinin adını, ödenecek tutarı, son ödeme tarihini ve ödeme yapmak için kullanılacak yöntemi içerir. Müşteri ödeme yapmak için genellikle bir cevap SMS’i veya mesaj içeriğinde yer alan ödeme sistemi sayfasına giderek işlem tamamlanır.

SMS İle Ödeme Sistemi Avantajı Ve Dezavantajı

SMS ile tahsilat, bir işletme için pratik bir ödeme toplama yöntemi olabilir, çünkü işletmenin manuel olarak takip etmesi gereken faturaları azaltır. Bununla birlikte, bazı müşteriler için rahatsız edici olabilecek spam SMS’ler gibi birkaç dezavantajı vardır. Ayrıca, müşterilerin tahsilat bağlantısının yer aldığı SMS mesajlarını görememe veya yanıtlamama ihtimalide bulunmaktadır.

SMS ile tahsilat ödeme almanın en büyük avantajları pratik olması, 3D Secure ile çalışması ve tüm banka kartı ve kredi kartı ile uyumlu olmasıdır. Aynı zamanda internet bağlantısının olduğu herhangi bir yerden fiziksel pos cihazına ihtiyaç olmadan da tahsilatın yapılması diğer bir önemli avantajıdır.

SMS ile ödeme sistemini kullanmak için Bakiyem’e başvurmanız yeterlidir. Sistem kaydedilen müşterilerinize belirli aralıklarla veya istediğiniz zaman ödeme bağlantısının yer aldığı metin mesajlarını göndererek tahsilat yapabilirsiniz. Link ile ödeme alma işleminde sadece SMS ile değil, Whatsapp, Instagram, Facebook veya e-posta gibi farklı iletişim kanallarından da iletebilirsiniz.

[Toplam: 2 Ortalama: 5]

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu