Genel

Çin’den Ürün Getirmek

İçindekiler

Çin’den ürün getirmek uluslararası ticaret yolu ile Çin kaynaklı üretilen ürünleri Türkiye pazarında ya da yeniden uluslararası şekilde satış yapmaktır. Çin’den getirilen ürünler, işçilik bakımından uygun fiyatlı olduklarından dolayı piyasada bulunan çoğu ürünün aynısı ya da bir benzeri olarak uygun fiyatlı bir şekilde kullanıcıların karşısına çıkmaktadır. Çin pazarından ülke içerisine giren ürünler, birim fiyat olarak toptan alındığı zaman çok daha uyguna gelir. Bundan dolayı da genellikle yurtdışında beğenilen ve ihtiyaç duyulan ürünlerin toplu bir şekilde getirilmesi büyük kar sağlayacaktır.

Çin’den mal getirmek, Çin’de üretilen fabrikasyon ürünleri yerel pazarlarda satmak için direkt satış ya da online alışveriş üzerinden piyasaya sunma konusunda büyük avantaj sağlayacaktır. Bunun nedeni Çin kaynaklı ürünlerin fiyatlarının çok daha uygun olması ve alıcıya da aynı şekilde daha küçük bir fiyat değişikliği ile yansıyor olmasıdır. Her iki tarafın da karlı olduğu bu ürünlerin doğru kullanıcılardan satın alınması ve satılması da son derece önemlidir.

Çin’den İthalat Yapmak 

Çin’den ithalat yapmak için ürünlerin toptan ya da perakende bir şekilde satışı konusunda çalışmalar yürütmek gerekir. Çin kaynaklı gelen ürünler bu şekilde kolaylıkla satışa çıkarak piyasada hak ettiği değeri ve alıcı kitlesini kendine çekecektir. Bu bakımdan da Çin’den ithalat yaparken, ithal ürünler içerisinde ihtiyaca en yönelik nokta atışı seçimler yapmak kullanıcıları mutlu edecektir.

Çin’den Toptan Ürün Nasıl Getirilir? 

Çin, Türkiye pazarına bakıldığında pek çok maddenin kolay ve uygun bir şekilde üretildiği yerlerden birisidir. Bu bakımdan ticareti yapılacak ürünleri toptan bir şekilde Çin’den getirerek birim fiyatta çok daha yüksek bir kâr sağlamak mümkündür. Perakende satış için yurtdışındaki pek çok çeşit içerisinden dünya pazarında yer alan ürünleri tercih etmek, bu ürünleri kullanacak olan kişilerin ilgisini çekecektir. Ticaret faaliyetlerinin artık e-ticaret üzerinden yürütülmesi ile de toptan satılacak ürün alırken insanlar ilk olarak Çin üzerinden bunu getirmeyi baz almaktadırlar.

Çin’den toptan ürün getirmek için yapılması gerekenler şu şekilde sıralanabilir:

  • Sipariş verecek olduğunuz ürünleri Alibaba ve Aliexpress gibi siteler üzerinden seçin,
  • Bu ürünlere sahip olmak isteyen müşteri kitlesini tanıyın,
  • Hedef müşteri kitlesine yönelik olarak satışı olacak ürünlerin siparişini verin,
  • Ürünler geldiği zaman depolama alanınız varsa bunları stoklayın,
  • Eğer depolama alanınız yoksa direkt müşteri ile iletişime geçerek dropshipping yöntemi ile ürünü sanal olarak müşterilere ulaştırın,
  • Dropshipping yönteminde adresi müşterinin adresi olarak belirleyin, geleneksel satış için ise kendi işletme adresinizi belirleyin.

Çin’den Toptan Ürün Getirmek

Çin’den toptan ürün getirmek, pek çok girişimcinin çeşitliliği artırmak için doğrudan satış ve sanal satışlar konusunda başvurduğu bir yöntemdir. E-ticaret siteleri, yurtdışı destekli pek çok ürünü bu kaynaklardan alarak müşterilere sunarken, bu ürünlerin önemli bir kısmı halihazırda Çin piyasası üzerinden gelmeye devam etmektedir. Çin, yıllar içinde ucuz iş gücü, devleşen kalabalık nüfusu ve bunun da beraberinde hızlı üretim teknolojileri sayesinde tedarik alanında kendini dünyada ciddi bir konuma getirmesi bakımından hemen her şeyi üretebilen bir ülke haline gelmiştir. Geniş ürün yelpazesi de ticaret sektörü ile uğraşan hemen herkesin ilgisini çekmektedir.

Çin, pek çok ürünün ve kategorinin malzemeleri konusunda ciddi bir üretim ağına sahiptir. Bu bakımdan Çin’den getirilebilecek ürünleri şu şekilde sıralamak mümkündür;

  • Kadın, erkek ve bebek giyim ürünleri
  • Bilgisayar, ofis ve güvenlik malzemeleri,
  • Evcil hayvan ürünleri,
  • Teknolojik araç gereçler,
  • Spor malzemeleri,
  • Ev ve yaşam ürünleri,
  • Oyuncaklar,
  • Takı ve saat çeşitleri ve güzellik malzemeleri,
  • İnşaat malzemeleri.

Küçük veya büyük işletmelerin, ücretsiz sanal mağaza oluşturarak ürünlerini satabilecekleri Shopalm sistemine kolayca kayıt olabilir ve Çin’den getirdiğiniz ürünlerinizi ürünlerinizi satmaya başlayabilirsiniz. Kargo firmaları ile yapmış olduğumuz anlaşmalar ve diğer tüm avantajlı tekliflerimiz için hemen bilgi alabilirsiniz.

Çin’den ürün getirmek nedir?

Dünya ticaretinde pazar payı olarak ciddi bir yeri olan Çin üzerinden ürün getirmek, toptan alınan Çin merkezli ürünlerin e-ticaret ya da doğrudan ticaret yöntemi ile satışına verilen isimdir.

Çin’den ithalat nasıl yapılır? 

Çin’den ithalat yapmak için, Alibaba ve Aliexpress siteleri üzerinden dolar kuru ile hesaplanan ürünleri seçerek gümrük süreçleri tamamlandıktan sonra tedarik etmek mümkündür olacaktır.

Çin’den toptan ürün getirmek nedir?

Çin’den toptan ürün getirmek, çoğu sektörde tedarik malzemelerini Çin üzerinden ithal etme konusuna verilen isimdir.

[Toplam: 9 Ortalama: 2.7]

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu