Genel

CVV Nedir? Ne İşe Yarar?

İçindekiler

Banka veya kredi kartının arka yüzünde yer alan ve genellikle beyaz alana basılı olan rakamlara cvv kodu denir. Bu rakamların son 3 hanesi “CVV no” olarak online işlemlerde kullanılmaktadır. Bir banka veya kredi kartında, kart sahibinin tam adı, kart numarası, kartın veriliş tarihi ve son kullanma tarihi yer alır. Bu ayrıntılar birinci derece güvenlik seviyesidir ve kimseyle paylaşılmamalıdır. Kartınızdaki en önemli numara CVV’dir.

Kartınızı, yetkisiz kişiler tarafından kötüye kullanıma karşı korumak için CVV’yi gizli tutmanız gerekir. Kartınızın arkasındaki CVV’nin ne anlama geldiğini ve CVV hakkında daha fazla bilgiyi bu yazımızda bulabilirsiniz.

Kredi Kartında CVV Nedir?

CVV, kredi kartı veya banka kartınızın arkasında yer alan bir numaradır. Farklı bankaların kredi kartlarında CVV kodunun yeri değişmektedir. Visa, Mastercard ve Discover kredi kartları için CVV, kartınızın arkasında, imza kutusunun sağında bulunan üç haneli bir sayıdır. American Express, kart kimlik numarası (CID) olarak adlandırdıkları dört basamaklı bir kod kullanır. American Express Müşteri Kimliği, kartın ön yüzünde hesap numarasının üzerindedir.

Kredi kartı ile ödeme aşamasında, işlemi doğrulamak için kimliğinizi göstermeniz veya bir PIN girmeniz gerekebilir. Ancak, çevrimiçi veya telefondan bir satın alma işlemi kimlik veya PIN doğrulaması yerine, diğer bir güvenlik önlemi olan CVV kodunu istemektedir.

CVV Sizi Dolandırıcılığa Karşı Korur

CVV numarası, banka ve kredi kartları ile çevrimiçi ödeme işlemleri veya diğer sanal pos entegrasyonu kullanan sistemlerde kullanılır. Sanal Pos entegrasyonu ile ödeme alan işletmeler, kart sahibinin CVV numarası ile ilgili bilgileri Kart Sektörü Veri Güvenliği Standartlarına aykırı olduğu için kaydetmemektedirler. Bu nedenle, satıcı kartınızın diğer tüm ayrıntılarına sahip olsa bile CVV’ye erişemez. Bu, herhangi birinin kart bilgilerinizi kötüye kullanmasını imkansız hale getirir. Dolayısıyla kredi kartı veren şirketin veri güvenliğinde bir ihlal olsa bile CVV bilgileri veri tabanında tutulmadığından sizi dolandırıcılığa karşı korur.

[Toplam: 1 Ortalama: 5]

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu