Tahsilat

E-Tahsilat Nedir?

İçindekiler

E-tahsilat, müşteri, bayi ve altbayilerden kredi kartı, banka kartı ve sanal kart gibi ödeme araçları ile elektronik olarak ödeme tahsil edilmesidir. Elektronik ödemeler, müşterilerin mal ve hizmetler için elektronik bir ortam aracılığı ile ödeme yapmalarını sağlar. Bu, çek veya nakit kullanılmadan yapılır. E-tahsilat banka kartları, kredi kartları veya doğrudan banka mevduatları yoluyla yapılır. Ancak e-cüzdanlar ve kripto para birimleri gibi başka alternatif ödeme yöntemleri de bulunmaktadır.

E-tahsilat, fiziksel çek veya nakit kullanmadan çevrimiçi veya elektronik bir ortam aracılığıyla satıcının alıcıdan ödeme almasıdır. En popüler elektronik ödeme yöntemleri arasında kredi kartları, banka kartları, sanal kartlar ve ACH (doğrudan para yatırma, otomatik ödeme ve elektronik çekler) bulunur. E-tahsilat sistemi ile B2B ödemelerinde kağıt, posta ücreti ve işçilik giderleri gibi maliyetler ve ücretler ortadan kalkmıştır.

E-Tahsilatın Faydaları

E-tahsilat sistemleri, hem işletmeler hem de tedarikçileri için oldukça uygundur. E-tahsilat, geleneksel çeklere kıyasla maliyetleri düşürmeleri, ilişkileri geliştirmeleri, kolay analiz edilmeleri ve gelişmiş güvenlik sağlamaları bakımından bir kazan-kazandır.

Düşük İşlem Maliyetleri: Bir işletme elektronik olarak ne kadar fazla ödeme işleyebilirse, kağıt ve posta ücreti ile birlikte yazdırma, imzalama, malzeme ve posta çekleri için gerekenden daha az zaman harcarlar. Aslında, bütünsel bir e-tahsilat stratejisine geçiş, ödeme işleme maliyetlerini yüzde 80’e kadar azaltabilir.

Güçlendirilmiş Tedarikçi İlişkileri: İşletmeler, daha kolay, daha hızlı ve daha güvenli ödeme seçenekleri satıcı ilişkilerini iyileştirebilir.

Artan Ödeme Güvenliği: Elektronik ödemeler, doğası gereği kağıt çeklerden daha güvenlidir ve dolandırıcılığa karşı daha fazla koruma sağlar. E-tahsilat sistemleri, ödeme sürecinin güvenliğini sağlamaya yardımcı olacak ek özellikler ve kontroller içerir.

Gelişmiş Veri Analizi: E-tahsilat sistemleri, işletmenize ödeme durumları, finansal ölçümler ve doğru denetim verileri ile daha fazla analiz ve görünürlük sağlar.

E-Tahsilat Ne İçin Kullanılabilir?

E-tahsilat, carilerinizden, bayilerden, alt bayilerden, kurumsal müşterilerden tahsilat yapmak; site, okul, dernek, apartman, sanayi sitesi, kolej, spor salonu vs. gibi kurumların düzenli ya da düzensiz ödemelerini müşteri veya üyelerin kredi kartından tahsil etmek için kullanabilirsiniz.

E-Tahsilat Sistemleri Nasıl Çalışır?

E-tahsilat, diğer bir adı ile elektronik ödeme işlemleri iki türe ayrılır:

Tek Seferlik Satıcı Ödemeleri: Bunlar genellikle Hepsiburada, Trendyol ve Amaon gibi e-ticaret web sitelerinde kullanılır. Kart sahibi, mağazanın ödeme sayfasına ulaştıklarında kart veya banka bilgilerini gireceklerdir. Bu bilgiler daha sonra, bilgilerin doğru olması ve yeterli paraya sahip olmaları durumunda bankaları tarafından onaylanacaktır.

Yinelenen Müşteri Satıcı Ödemeleri: Bu ödemeler, kart sahibi düzenli olarak mal veya hizmetler için ödeme yaptığında kullanılır. Ödeme bilgilerinizi her seferinde girmek yerine, bir kez girersiniz ve yinelenen bir faturalandırma seçeneğini etkinleştirirsiniz. Bu, abonelik hizmetleri, fatura ödemeleri veya sigorta acenteleri gibi işletmeler için kullanılan bir sistemdir.

Bakiyem E-tahsilat Sistemini Nasıl Kurabilirim?

Bakiyem, işletmelerin bayi, alt bayi veya müşterilerinden düzenli ya da düzensiz tahsilat yapabilmeleri için e-tahsilat ödeme sistemi sunmaktadır. Bakiyem’in online tahsilat özelliğini kullanabilmeniz için herhangi bir aktivasyon veya yenileme ücreti ödemezsiniz. Bakiyem E-tahsilat sisteminin size olan maliyeti, iş ortaklarınızdan tahsil ettiğiniz her bir başarılı ödeme başına alınan komisyon oranıdır.

İletişim sayfamız üzerinden E-tahsilat başvurunuzu oluşturabilirsiniz. Müşteri temsilcilerimiz size en kısa süre ulaşarak e-tahsilat sistemi kurulumu hakkında detaylı bilgi ve belgeleri ileteceklerdir.

[Toplam: 3 Ortalama: 3.7]

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu