Genel

Fintech Nedir?

İçindekiler

Finansal Teknoloji veya “FinTech”, tüketicilere ve işletmelere finansal hizmetler sunmanın yeni bir yolunu sağlayan bir şirket veya teknoloji ile ilişkili bir terimdir. Genellikle insan etkileşimini veya fiziksel bir yerde işlem yapmayı içeren geleneksel yöntemlere alternatif olarak web veya mobil uygulamalar kullanılarak sunulabilen finansal hizmeti ifade etmektedir.

Fintech, hem işletmelerin hem de tüketicilerin temassız ödeme gibi, kolaylık sağlayan avantajların olması ve aynı zamanda teknolojiye olan güvenimizin artmasının bir sonucudur. İster bir girişimci, ister bir başlangıç şirketi olun, FinTech endüstrisini ve hedef kitlenizin ihtiyaçlarını anlamak, müşterilerinizin aradığı ve günlük finansal işlemlerinde fayda sağlayacak yenilikçi ürünleri sunmanıza yardımcı olacaktır.

Fintech’in Amacı Nedir?

Fintech, tüketicilerin ve şirketlerin finansal işlemlerini daha verimli bir şekilde yönetmelerine yardımcı olmak için teknolojik araçları kullanır. Başlangıçta yalnızca masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarla sınırlı olan fintech hizmetleri, günümüzde daha çok akıllı telefon aracılığı ile hayatımızda yer edinmeye başladı. Fintech destekli web ve uygulamalar, birçok tüketicinin hesaplarını izleme, yönetme ve diğer süreçleri daha hızlı ve kolay bir şekilde yapılmasına imkan sağlamaktadır.

Fintech, dijital teknoloji ve finans entegrasyonlarını içeren yenilikler olarak tanımlanmaktadır. Bu tür entegrasyonlar genellikle finansal hizmetlerin tüketicilere ve işletmelere kullanımını ve dağıtımını iyileştirmeye, yönetmeye veya otomatikleştirmeye çalışır.

Mobil Bankacılıkta Fintech

Günümüzde hemen hemen tüm bankalar, müşterilerine mobil bankacılık uygulamaları ile ödeme hizmetlerinde kullanılan kredi, birikim ve yatırım hesaplarına erişme rahatlığını sunuyor. Kullanıcılar, fiziksel bir finans kurumunu ziyaret etmek zorunda kalmadan işlemlerini izleyebilir, para transfer edebilir, ödemeleri planlayabilir ve çok daha fazla finans özelliklere bankanıza gitmenize gerek kalmadan erişebilirler.

FinTech uygulamalarının en büyük faydalarından biri, mobil ödemelerin transferini ve kabulünü kolaylaştıran özellikleridir. Bir arkadaşınıza, çalışanınıza para gönderme veya bir fatura ödeme gibi hizmetleri ile mobil ödeme uygulamaları hem tüketicilerin hem de işletmelerin para transfer etme ve alma biçiminde devrim yarattı.

B2B Fintech Önemi

B2B FinTech ödeme sağlayıcıları, şirketinize yardımcı olmak için çok çeşitli özellikler, entegrasyonlar ve otomasyonlar sunabilir. Sorunsuz bir şekilde entegre edilmiş finans çözümleri, yazılım çözümleri (ERP, AR, alışveriş sepeti, POS, vb.) kolay mutabakat için paylaşılan belirteçlerle birbirine bağlar. Verimli bir şekilde kullanılan ödeme entegrasyonları, olası tüm temas noktalarında müşteri ve bayiler için sorunsuz bir deneyim sunar.

İşletmeniz küresel ödemeleri kabul etmenizi gerektiriyorsa veya yakın gelecekte tüm Dünya’dan ödeme alma gibi bir durumun oluşması, küçük işletmeler için geleneksel bankacılık seçenekleri yeterli olmayacaktır. Ödeme çözümünüzün çoklu para birimi seçenekleriyle çok kanallı olması zorunlu olacaktır.

[Toplam: 2 Ortalama: 3]

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu