Genel

Influencer Pazarlama Nedir? Nasıl Yapılır?

İçindekiler

Sosyal medya platformları, marka bilinirliği oluşturmanın ve kâr elde etmenin açık ara en iyi yollarından biridir. Sosyal medya influencerları potansiyel müşterilerinizin takip ettiği ve önemli bir bölümünün güvendiği ünlü kişilerdir. Influencer pazarlaması ürünlerinizin tanıtımı ve satışında son derece etkili bir yöntemdir. Örneğin, bir cilt bakımı için ürününüz bulunuyor, paylaşımları da yaşam tarzında doğal bir şekilde ürününüzü yerleştiren bir influencer ünlüsün kullandığı ürün merak edilecektir. Paylaşım altında ürün fiyatı, nereden satın alabilirim, kullanan var mı gibi birçok soru sorulduğunu, etkileşime girildiğini görebilirsiniz.

Instagram’da Influencer Marketing, markaların, kitleleri ve hedefleri ile uyumlu Instagram ünlüleri ile ortaklık kurarak ürünlerini tanıtmak için yatırım yapabilecekleri bir stratejidir. Instagram ünlüleri modern zamanın getirdiği ünlülerdir. Yıllar süren bir paylaşım sonucu olarak büyük bir takipçi kitlesine ulaşmaktadırlar. Bu takipçiler daha sonra, günlük hayattan paylaşımlarda takip ettiği kişinin kullandığı ürün tavsiyelerine güvenir ve bu da satın alma yolunu açar. 

Instagram Influencer Pazarlamasının Ticari Faydaları Nelerdir?

E-ticaret markalarının Instagram influencer pazarlama ile elde etmeyi bekleyebilecekleri pek çok avantaj vardır. Bunlardan bazıları şöyledir:

Maliyet: Geçmişte markalar genellikle pazarlama bütçelerinin büyük bir bölümünü yalnızca bir ünlü desteğine tahsis ederdi. Ancak Instagram influencer (ve özellikle daha sektörel profillerin) yükselişi ile markalar daha küçük bütçelerle etkileyici sonuçlar elde edebilir. 

Ölçümleme: Influencer içerik paylaşımı ve diğer benzer stratejilerle markalar, ürün pazarlama sürecini hızlandırmak için aynı anda birden fazla influencer ulaşabilir ve onlarla çalışabilir. Markalar ayrıca, sürekli içerik oluşturma yükünü hafifletmek için (kullanım haklarına dayalı olarak) influencer tarafından oluşturulan içeriği sıklıkla yeniden paylaşabilir. Yapılan paylaşımlar, platformun sunduğu istatistik verileri de baz alınarak kampayanın süreci ve ilerleyişi hakkında bilgi verir.

Alaka düzeyi: En uygun Instagram influencerları ideal olarak markanızla aynı kitleyi paylaşır ve bu da son derece alakalı bir ortaklık sağlar. Markalar, hashtag kullanımı ve Instagram’ın (kullanıcı davranışlarına dayalı algoritması ile) Keşfet sayfası ile birlikte ideal hedef kitlelerine kolayca ulaşabilirler.

Daha yüksek yatırım getirisi: Pazarlamacıların yaklaşık %89’u, influencer pazarlama kampanyalarının elde edilen yatırım getirisinin diğer pazarlama kanallarından daha iyi veya aynı olduğunu söylemektedir. 

Instagram influencer pazarlamasında dikkat etmeniz gerekenler:

  • Influencer’ın markayı veya ürünü seçmesine izin vermek, ürününüzü kullanan kişinin ürünle gerçekten ilgilenme olasılığının daha yüksek olduğu anlamına gelir. Bu, içeriklerini daha özgün ve doğal olmasını sağlar. 
  • Influencer araçları, influencer’ların nişlerini, hedef kitlelerinin kalitesini ve etkileşim oranlarını takip etmenize yardımcı olabilir, böylece birlikte çalıştığınız influencerların sahte takipçi veya etkileşim almadığından emin olursunuz.

Instagram Influencer Kampanyalarının Maliyeti Nedir? 

Instagram influencer kampanyalarının maliyeti birçok kritere göre değişmektedir. Birlikte çalışmak istediğiniz influencer’ın takipçi sayısına ve seçtiğiniz sektöre bağlı olarak değişkenlik göstermektedir.

Maliyet, aşağıdakiler gibi çeşitli faktörlere bağlıdır:

  • İstediğiniz içerik sayısı (ör. görseller, videolar, hikayeler)
  • Kampanyanın süresi
  • Influencer ulaşabildiği kitlenin büyüklüğü (örneğin, nano etki sahibi, mikro etki sahibi, orta düzey etki sahibi, makro etki sahibi veya mega etki sahibi kişi)
  • Influencer’ın ortalama etkileşim oranı 
  • Kullanım hakları
  • Üretim maliyeti
  • Uzmanlık durumu

Influencer pazarlama, e-ticaret alanında güçlü bir pazarlama stratejisi oluşturmanız için önemlidir. Doğal ve doğru kişiler ile yapılan anlaşmalar influencer pazarlama kampanyasında marka bilinirliğinizi artırabilir ve ürün satış dönüşümlerinizi yükseltebilmektedir. Etkili 

influencerlar ilgi çekici bir şekilde marka hikayesini anlatır, böylece markaların hedef kitleleriyle bağlantı kurmasına ve dönüşümleri artırmasına yardımcı olur. Markanızı yeni zirveye taşımak için kusursuz bir influencer pazarlama kampanyası oluşturmak ve yürütmek için bu gönderide paylaşılan ipuçlarını kullanarak başarılı bir kampanya yürütebilirsiniz.

Influencer pazarlama nedir?

Influencer pazarlama, sosyal medya ve benzeri platformda ünlenen kişilerin paylaşımlarında ürün veya hizmet tanıtımı yapılması yapılan anlaşmadır.

Instagram Influencer pazarlaması nasıl yapılır?

Instagram influencer pazarlaması, markanızın ürün ve hizmetlerine uygun ve bellirli bir kitleye ulaşmış kişilerin menejer veya iletişim adreslerinde ulaşılmasıyla başlayan bir süreçtir.

[Toplam: 1 Ortalama: 5]

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu