Genel

Instagram İşletme Hesabı Nasıl Oluşturulur?

İçindekiler

Instagram işletme hesabı, markalara ve içerik oluşturuculara, takipçilerin içerikleriyle nasıl etkileşime girdiğini anlamaları için performans verileri sağlamaktadır. Instagram, işletmeniz için değerli bir pazarlama aracı olarak hizmet edebilecek popüler bir sosyal medya platformudur. İşletme hesapları ile ürün ve hizmet satışı, müşteriler ile doğrudan bağlantı kurabilir, size özel panelden istatistik verilerinizi analiz edebilirsiniz.

Instagram işletme hesabı, fotoğraf ve video paylaşımlarınızın tüm istatiksel verilerini tutarak pazarlama stratejinize önemli bir katkı sağlamaktadır. Nokta atışı hedef belirlemenize olanak sağlayan işletme hesapları analizleri ile ürün ve hizmetlerinizi kitlenize tanıtabilirsiniz. Aynı zamanda markanızı güçlendirebilir, satışlarınızı artırabileceğiniz kampanyalar oluşturabilirsiniz. Bu yazımızda Instagram işletme hesabı oluşturma ve işletmenizi pazarlamak için bilmeniz gerekenler hakkında bilgi vermekteyiz.

Instagram İşletme Hesabı Oluşturma

Instagram’da pazarlama, işletmelere ürünlerini veya hizmetlerini tanıtmaları, yeni müşterilere ulaşmaları ve hatta satışları teşvik etmeleri için bazı fırsatlar sunmaktadır. Küçük perakendecilerden serbest fotoğrafçılara veya peyzaj bahçıvanlarına kadar, görsel görüntüler üretebilen her küçük işletme Instagram’ın sunduğu araçlardan yararlanabilir. Bir Instagram Business hesabı ile içeriklerinizi hemen paylaşmaya başlayabildiğiniz gibi aynı zamanda analitikten gelişmiş biyo seçeneklerine kadar çok sayıda faydalı özelliğede erişim elde edebilirsiniz.

Instagram işletme hesabı oluşturma:

  • Akıllı telefonunuza veya tabletinize iOS, Android veya Windows için Instagram uygulamasını indirin.
  • Kaydol’u tıklayın.
  • E-posta adresinizi girin. İş e-postanızı veya işletmenizin sosyal medya hesapları için özel olarak belirlenmiş bir e-postayı kullanmak iyi bir fikirdir. Facebook hesabınız işletme olarak kayıtlı ise otomatik girişi yapabilirsiniz. 
  • Bir kullanıcı adı ve şifre seçin.
  • Artık bir işletme profiline dönüştürülebilecek “kişisel” bir Instagram hesabı oluşturdunuz. 

Hesabınızı dönüştürmek için aşağıdaki adımları izleyin. Kişisel bir Instagram profilini bir işletme profiline nasıl dönüştürebilirsiniz:

  • Profilinize gidin ve sağ üst köşedeki üç çubuğa basın.
  • Ayarlar’a dokunun ve İşletme profiline geç’i seçin. Instagram ayrıca Instagram’daki işletme profilinizi işletmenizin Facebook sayfasıyla ilişkilendirmenizi önerir.
  • Adınız, kullanıcı adınız, profil resminiz, web sitesi URL’niz ve kısa bir biyografiniz dahil olmak üzere işletmenizle ilgili ayrıntıları ekleyin.
  • Takipçilerinizin sizinle bağlantı kurabilmesi için iletişim bilgilerini eklediğinizden emin olun.

Instagram İşletme Hesabınızda Olması Gerekenler

Instagram işletme hesabı oluşturduktan sonra profil düzenlemesi, açıklama metninin yazılması gibi bir çok değiştirmeniz ve eklemeniz gereken bilgi alanları bulunmaktadır.

Profil adını değiştir

Instagram hesabınızı kişisel adınızı kullanarak kurduysanız, bunu işletme adınızla değiştirebilirsiniz.

İşletmenizin profil sayfasındaki “düzenle”ye tıklayın ve ilgili alanda adınızı değiştirin. Web sitenizin adresini de bu bölüme eklemeniz gerçekten önemli, böylece sitenize trafik çekmeye başlayabilirsiniz.

Biyografinizi tamamlayın

Biyografinizi tamamlamak için biraz zaman ayırmanız gerekmektedir. Ziyaretçilerinizin işletmenizin neyle ilgili olduğunu bilmelerini sağlamak ve onlara sizi takip etmeleri için bir neden vermek için yalnızca 150 karakter sınırınızın olduğunu unutmayın.

Eylem düğmeleri ekleme

Bir Instagram Business hesabıyla, profil sayfanıza, biyografinizin hemen altına ek düğmeler ekleme seçeneğiniz de vardır.

“Yemek siparişi ver”, “Yer Ayırt” gibi E-posta ile Instagram’dan rezervasyon almaya kadar, aralarından seçim yapabileceğiniz çeşitli seçenekler bulunmaktadır.

Adınızı ve özgeçmişinizi değiştirdiğiniz “Profili Düzenle” ekranında en alta gidin ve “İletişim Seçenekleri”ni ve ardından “Eylem düğmesi ekle”yi seçin. Daha sonra profil sayfanızda biyografinizin altında görünecek ek düğmeleri seçebileceksiniz.

Instagram işletme profiline geçerek, çok daha fazla marka aracına ve avantajına erişirsiniz, bu da platformda kitlenizi tanımıza ve doğru pazarlama stratejisi ile satışınızı arttırmaya olanak tanımaktadır. 

Instagram işletme hesabı nedir?

Instagram işletme hesabı, markaların veya ürün satmak isteyen kullanıcılar için Instagram’ın sunduğu ücretsiz istatistik araçlara erişim sağlayabildiğiniz bir profildir.

Instagram İşletme hesabı nasıl oluşturulur?

Instagram işletme hesabı oluşturmak için profilinizden ayarlar seçeneğine girerek “İşletme profiline geç” seçeneğini seçip istenilen bilgileri girmeniz yeterli olacaktır.

[Toplam: 1 Ortalama: 5]

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu