Sosyal Medya

Instagram’da Satış Yapmak – Püf Noktaları

İçindekiler

Instagram’da satış yapmak her büyüklükteki işletmelerin hedef kitlelerine ulaşmasında ve ürün satışlarını arttırmada inanılmaz fırsatlar sunar. Büyük markalardan yerel mağazalara kadar, Dünyanın dört bir yanındaki işletmeler Instagram aracılığı ile müşterilerine ulaşmaya çalışmaktadır. Kullanıcılarının yüzde 75’e yakın bir kısmı Instagram reklamlarında gördüğü bir ürünü, mağazadan veya web sitesi var ise ziyaret ederek satın alma eyleminde bulunduğu görülmüştür.

Instagram’da satış yapmak için ne gerekli, Instagram’dan satış nasıl yapılır, Instagram ödeme nasıl alabilirim gibi aklınıza takılan tüm soruların cevaplarını bu yazımızda bulabileceksiniz. Instagram’da satış yapmak için ücretsiz bir işletme hesabı oluşturmanız gerekmektedir. İşletme hesabınızı oluşturduktan sonra ise mağazanıza yükleyeceğiniz ürünler ile potansiyel müşterilerinize ulaşabilirsiniz.

Başarılı Bir Mağaza Nasıl Oluşturulur?

Instagram’da satış yapmak istiyorsanız mağaza açarak ürünlerinizi müşterilerinize sunabilir, satışa başlayabilirsiniz. Ancak bu süreç kimi zaman çok zorlu olabiliyor, güven veren bir mağaza oluşturmanız Instagram’da satış yaparken başarıya ulaşmanızda önemli bir etken olacaktır. Satacağınız ürünler, fotoğraf çekimleri, ürün açıklamaları ve birçok etken size kısa vadede bir müşteri kitlesine ulaşmanızda önemli bir rol oynayacaktır.

Şimdi gelin Instagramda satış yapmanın püf noktaları nelerdir bunları inceleyelim.

Popüler Mağazaları İnceleyin

Henüz bir satacak bir ürününüz yok ise popüler Instagram mağazalarını inceleyerek insanların ne tür ürünleri tercih ettiğini öğrenmenizi sağlayacaktır. Başarılı olmuş popüler mağazaların paylaşımları tasarım ve içerik yönünden inceleyin. Sizde göreceksiniz ki birçok başarılı mağaza paylaşımlarında aynı renk tasarım şablonlarını ve yazı fontlarını kullanmaktadır. İnsanların aklında kalabilecek bir marka oluşturmanız, size uzun vadede kalıcılığı sağlayacaktır.

Hedef Kitlenizi Analiz Edin

Instagram satış yapmak veya satışlarınızı arttırmak istiyor iseniz marka ismi ile mağaza oluşturmanız bu işin başlangıcıdır. Satmak istediğiniz ürüne benzer veya aynı ürün satan birçok satıyı Instagram mağazalarda göreceksiniz. Sizinle aynı ürünü satan rakip mağazaların müşteri yorumlarını analiz edin ve kitlenizi belirleyin popüler mağazaları inceledikten sonra mağazanızın kimlere hitap ettiğini, yaş ve cinsiyet gibi özelliklerini belirleyin. Kısacası hitap ettiğiniz kitleyi iyi analiz edip yol ve reklam planlamalarınızı bu analize göre yapmalısınız. Reklam kampanyalarınız Instagram satış sayınızı ciddi oranda arttıracaktır.

Tüm bu adımları başarıyla uyguladığınıza emin olduktan sonra satacağınız ürünü belirleme adımına geçin. E-ticaret alanında satışını yapacağınız milyonlarca ürün var ancak her ürün sizi başarıya götürmeyebilir.

Instagram Mağaza Nasıl Açılır?

Instagram’da mağaza açmak için alışveriş özelliğini aktif edebileceğiniz bir işletme hesabına sahip olmanız gerekmektedir. Instagram alışveriş özelliği, satıcıların ürünlerini kolayca müşterilerine ulaştırabilmesi için bir alan oluşturur.

İşletme Hesabı Oluşturun

Mağazanızın daha profesyonel görünmesi için hesap türünüzü işletme hesabı olarak değiştirmelisiniz. İşletme hesabı açmayı bilmiyorsanız şu adımları takip edebilirsiniz.

  1. Instagram hesabınıza giriş yapın.
  2. Ayarlar’a girin.
  3. Hesap sekmesine tıklayın.
  4. Profesyonel Hesaba Geçiş Yap tuşuna basın.
  5. İşletmeniz hakkında gereken bilgileri doldurun.

Güzel Bir Marka İsmi Bulun

Instagram mağazanızı açarken en dikkat etmeniz gereken şeylerden birisi marka isminizin güzel olmasıdır. Marka isminin akılda kalıcı, kısa ve profesyonel olması mağazanızın imajı açısından çok önemlidir.

Ürünleri Girin

Ürünleri profesyonel bir biçimde girmek mağaza imajı ve satış arttırma konusunda önemlidir. Ürün görsellerinin kaliteli çekilmiş olması, profildeki ürün fotoğraflarının birbiri ile uyumlu olması mağazanız için önemli bir teknik olabilir. Ayrıca ürün açıklamaları profesyonelce, ürünü iyi anlatan şekilde yazılmalıdır. Açıklamayı yazarken yazım ve noktalama kurallarına dikkat etmeniz sizin yararına olabilir.

Reklam Vermeyi Düşünün

Evet, size vereceğimiz en önemli tavsiye budur. Reklam yapmak, potansiyel müşterilerinizin sizi keşfetmesi ve alışveriş yapması adımlarını oldukça hızlandırmaktadır. Hedef kitlenizi analiz ettiyseniz Instagram sponsorlu reklam vermek mağazanız için iyi bir seçim olabilir.

Influencerlarla İş Birliği Yapın

Instagram sponsorlu reklam vermek istemiyorsanız influencerlarla iş birliği yapın. Örneğin satışını yaptığınız ürünü onlara hediye ederek sosyal medya hesabında tanıtımını yapmasını isteyebilirsiniz. Bazı influencerlar ise bu yöntem yerine belli bir ücret karşılığında post paylaşımı yada hikayelerinde ürünlerinizden bahsedebiliyor.

Kaliteli Paylaşımlar Yapın

Mağaza imajınızı iyileştirmek ve profesyonel görünmek için kaliteli paylaşımlar yapın. Örneğin ürün fotoğraflarını kaliteli çekin, ürün açıklamasını profesyonelce girin ve açıklama kısmında hashtag kullanın. Açıklamada 3-5 aralığında hashtag kullanmak paylaşımlarınızın alacağı etkileşimi arttıracaktır. Ancak hashtag sayısını abartmamaya özen gösterin. Çünkü açıklamada çok fazla etiket bulunması amatör bir görünüm yaratacaktır.

Instagram’da Satış Yapmak için Yasal Mevzuatlar Nelerdir?

Instagram’da satış yapmak maalesef sadece hesap açıp ürün girerek yapılacak bir iş değil. Yaptığınız her satışta fatura kesip her kazancınızın vergisini ödemelisiniz. Sattığınız ürünün faturasını kesmezseniz alıcı taraf sizi vergi dairesine şikayet etme hakkına sahiptir. Eğer vergi ödemeden kazanç elde ettiğiniz tespit edilirse yüklü cezalarla karşılaşabilirsiniz.

Instagram’dan Ödeme Nasıl Alınır?

Instagram mağazanızda satışa açtığınız ürünlerin ödemelerini müşterilerinizden alabilmek için çeşitli yollara başvurabilirsiniz. En fazla tercih edilen ödeme yöntemleri ise;

  • Kapıda Nakit Ödeme
  • Banka Hesabına Havale
  • Kredi Kartı ile Ödeme
  • Link ile Ödeme Alma

Havale/EFT yöntemi ile ödeme almak mantıklı görünse de EFT masrafları ve taksit olmaması sebebiyle müşteriler tarafından pek tercih edilmeyen bir yöntemdir. Tüm yöntemler dışında Bakiyem’in sosyal medya satış hizmeti ile Instagram gibi mağazalarınızdan ödemelerinizi hızlı ve güvenle alabilirsiniz.

Bu yüzden size müşterilerin hem telefon faturasıyla hem kartla, hem de taksit ile ödeme yapabileceği Bakiyem Link ile Ödeme Alma yöntemini tavsiye ediyorum. Bakiyem link ile ödeme alma sayesinde e-ticaret sitesine ihtiyaç duymadan ücretsiz oluşturacağınız sanal mağaza ile müşterilerinize göndereceğiniz tek bir link aracılığı ile ödeme alabilirsiniz.

  1. Bakiyem sitesine üye olun.
  2. Bakiyem ile ödeme alabilmek için başvuru yapın.
  3. Hesabınız onaylandıktan sonra satışını yapacağınız her ürünü ücretsiz sanal mağazanıza yükleyin.

Bakiyem, sisteme eklediğiniz her ürün için ayrı ayrı ödeme linki oluşturacaktır. Ürünlerinizi satın almak isteyen müşterilere bu linkleri göndererek sorunsuz bir şekilde ödeme alabilirsiniz.

Instagram Satış Nasıl Yapılır?

Instagram hesabınızı işletme hesabı olarak değiştirdikten sonra mağazanızı oluşturup, ürün girişlerini yapabilir ve satış yapmaya başlayabilirsiniz.

Instagram Mağaza Ödeme Nasıl Alınır?

Instagram mağazanızda listelediğiniz ürünlere özel Bakiyem paneliden alacağınız link ile ödeme alma işlemlerinizi kolayca ve güvenli bir şekilde sağlayabilirsiniz.

Instagram Satışlarında Vergi Durumu Nedir?

Instagram satıcıları sattıkları her ürün için kazançlarına göre vergi vermelidir.

[Toplam: 1 Ortalama: 5]
Başa dön tuşu