Ödeme

Kredi Kartı İle Ödeme Almanın Faydaları

Daha önceki yazımızda da bahsettiğimiz üzere insanlar artık yanlarında daha az nakit taşıyorlar ve dijital ödeme yöntemlerini tercih ediyorlar. Bu doğrultuda müşterilerinizden kredi kartı ile ödeme kabul ettiğinizde, sadece nakitsiz ödeme yöntemlerini tercih eden nüfusun dikkatini çekmekle kalmaz, aynı zamanda çeşitli avantajlardan yararlanabilirsiniz.

İşte müşterilerinizden kredi kartı ile ödeme kabul etmeniz için bir kaç neden;

Müşteriler için Kullanışlı

Genel olarak günümüzde hemen hemen herkes birden fazla kredi kartına sahip bunun temel nedeni ise ödemelerde tüketiciye kolaylık sağlıyor olması diyebiliriz. Özellikle son finansal teknoloji gelişmeleri ile birlikte saniyeler içinde tüketici kredi kartı ile ödemesini yapabiliyor ve zaman kaybetmiyor.

Nakit Akışınızı Arttırır

Özellikle küçük işletmelerin devamlılığı için nakit akışı oldukça önemli. Müşterinize sunduğunuz bir ürün veya hizmet karşılığı elden taksitlendirme yönteminde paranızın tamamını belli bir süre içinde alabilirsiniz ve üstelik kesin olarak belirlediğiniz tarihte elinizde olacağından emin olamazsınız fakat kredi kartı ile taksitli olarak işlem aldığınızda taksit sayısı fark etmeksizin ödemenizin tamamı hesabınıza ödeme kuruluşu veya banka ile yaptığınız anlaşma gününüzde aktarılır.

Alışverişe Teşvik Eder

Kredi kartı ile ödemek, nakit ödeme ile kıyaslandığında tüketiciyi genellikle daha çok alışveriş yapmaya teşvik eder çünkü nakit gerçek ve somut olduğundan tüketici harcadığında elinde daha az kalacağından endişelenir. Fakat kredi kartı ile ödeme yaptığında tüketici şimdi alıp daha sonra ödeyeceğini bildiği için daha çok alışveriş yapmaya yönlenir.

İşinizi Meşrulaştırır

Kredi kartı ile ödeme kabul etmeniz işinizi meşrulaştırır, nasıl mı? Müşterinize kredi kartı ile ödeme imkanı sunduğunuzda müşteriniz banka ve ödeme kuruluşlarının size olan güvenilirliliği göz önüne alarak işletmenize daha çok güvenirler.

Karşılıksız Çek Riskinden Kurtarır

Kredi kartı ile ödeme kabul ederek, müşterinizden ödemeleri için çek veya senet almak zorunda kalmazsınız ve karşılıksız çek gibi riskli durumlarla karşılaşmadan veya ödeme günlerinde onlara ödemelerini hatırlatmak zorunda kalmadan rahatlıkla işinize odaklanabilirsiniz.

Kredi Kartının Maliyetleri

Kredi kartı ile ödeme almanın faydalarından bahsettik, diyeceksiniz ki kredi kartı ile ödeme almanın bir de maliyet kısımı var. Evet haklısınız eğer pos cihazı kullanıyorsanız her bankanın pos cihazı için yüksek maliyetli sabit ücretlerle, sınırlı taksit sayıları ile veya uzaktaki müşteriden kredi kartı ile ödeme alamama gibi sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Ama üzülmeyin sizi bu maliyetlerden de kurtarmak için Bakiyem ekibi olarak çözümlerimiz var.

Bakiyem online ödeme çözümlerimiz ile sizi bu maliyetlerden kurtarıyoruz. Nasıl mı ?

Bakiyem’e üye olarak ekstra bir kesinti veya sabit ücret ile karşılaşmadan dilediğiniz yerden müşteriniz yanınızda olmasa bile ödemelerinizi 12 aya kadar taksitle alabilsiniz.

Kredi kartı ile masrafsız ödeme almaya başlamak ve işinizi büyütmek için bize aşağıdaki iletişim bilgilerimizden ulaşabilirsiniz.

[Toplam: 1 Ortalama: 5]

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu