Genel

Mail Order Nedir?

İçindekiler

Mail order fiziki koşullarda kredi ya da banka kartının yanınızda olmaması durumunda müşterilere ödeme imkanı sunan bir yöntemdir. Pratik ve kolay kullanılabilir bir yöntem olması bakımından mail order hizmeti, kredi kartı ödemelerinde mail üzerinden bir ödeme talimatı oluşturarak kolaylıkla ve kesintisiz bir şekilde alışverişe devam edilmesine olanak sağlar. Mail üzerinden yapılacak olan satın alma işlemi sayesinde pos cihazına erişim olmayan durumlarda da alışveriş yapmak bu şekilde mümkün olur. Bazı durumlarda kişisel bilgilerin, ödeme bilgilerinin ve kimi zaman kimlik fotokopisinin de istendiği mail üzerinden gelen bu ödeme yöntemi, özellikle posta üzerinden yapılacak alışverişler gibi durumlarda da ödeme kolaylığı sağlamaktadır.

Mail order, internet alışverişleri esnasında ya da daha önceden bir rezervasyon yapılacak olduğu süreçler içerisinde kullanıcıların tercih ettiği bir ödeme yöntemidir. Özellikle Amerika Birleşik Devletleri gibi online ödeme süreçleri oturmuş hizmetler sunan yerlerde, mail order ile ödeme yapmak sık karşılaşılan bir seçenektir. Mail order oldukça hızlı ve kolay bir işlem gibi dursa da bazı noktalarda güvenlik açıklarını da ortaya çıkaran bir ödeme yöntemi olabilmektedir. Bundan dolayı bu şekilde bir ödeme işlemi yapılacak olduğu zaman, durumun tüm güvenlik koşullarını değerlendirme kapsamına almak gerekecektir.

Mail Order Güvenli mi?

Mail order, internetin iyice yaygınlaşmasıyla birlikte pratikleşen online ödeme yöntemleri içerisinde sık kullanılan bir seçenektir. Birtakım güvenlik açıkları oluşturması konusunda mail order sistemi içerisinde gelen form, üçüncü şahısların erişimine açık olabiliyor. Bu noktada da hem firma tarafında hem de alıcı noktasında çeşitli güvenlik problemleri ortaya çıkabilmekte. Bunun önüne geçmek için firmaların anlaşmalı olduğu 3D secure ve e-imza gibi ödeme güvenliği sağlayan yöntemler sayesinde söz konusu risk faktörü ortadan kalkmaktadır.

Mail Order ile Ödeme Nasıl Yapılır? 

Mail order ile ödeme alma konusunda ilk olarak ödeme öncesinde kartın fiziki olarak pos cihazında kullanılamaması durumu olmalıdır. Zira pos cihazına erişim olan her alanda bu cihazı kullanmak çok daha net bir güven ortamı oluşturacaktır. Mail order ile ödeme sürecinde ise kullanıcıya içerisinde kişisel bilgilerini doldurması gereken bir mail formu yönlendirilerek ödeme yapması için gereken ödeme bilgilerinin de olduğu bir alan bırakılır. Bu alanlar doldurulduktan sonra firmanın kaşesi ve ödeme yapacak şahsın onayı ile ödeme gerçekleştirilir.

Mail Order ile Tahsilat Nasıl Yapılır?

Mail order ile tahsilat yaparken kart üzerinde olan ödeme bilgilerinin ve müşterinin kişisel bilgilerinin edinileceği bir form doldurması için müşteriye yönlendirilir. Bu da e-ödeme süreçlerinde kolaylık sağlar. Mail order ile tahsilat yaparken fiziken kredi kartının kullanılamayacak olduğu durumlarda ıslak imzalı talimatlara gerek kalmadan kolay bir şekilde ödeme gerçekleştirilmektedir. Mail order bu noktada:

  • Hızlı ve kolay işleyen bir ödeme sistemini kredi kartı olmadan gerçekleştirme noktasında,
  • Müşterilere güvenli alışveriş deneyimi sunma konusunda,
  • Postayla alışveriş yaparken,
  • Ön ödeme gerektiren rezervasyonla gidilecek pek çok yerde,
  • Kişilerin firmalar ile daha çabuk kontak kurmasında, kolaylık sağlamaktadır. Bu noktada bakiyem.com üzerinden işlemlerinizi kolaylıkla gerçekleştirmeniz de mümkündür.
Mail Order Nedir?

Mail order, müşterilerin kredi kartı olmadan fiziki pos ödemesi yapıyor gibi kolay bir şekilde online ödeme gerçekleştirmesini sağlayan, forma dayalı bir ödeme sistemidir.

Mail Order Ödeme Alma Güvenli Midir?

Mail order ile ödeme alırken kullanıcıların kişisel bilgileri, ödeme bilgileri ve bazı durumlarda kimlik fotokopileri de istenebilmektedir. Ancak bu bilgiler e-imza gibi yöntemlerle korunmakta olduğundan dolayı mail order ile ödeme yapmak herhangi bir güvenlik açığı oluşturmamaktadır.

[Toplam: 2 Ortalama: 3]

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu