Genel

Online Mağazanıza Nasıl Büyütebilirsiniz

İçindekiler

Çevrimiçi bir işletmeyi yürütmek zor olabilir, bu nedenle zorlu ve bir o kadar karışık olan bu süreçte disiplinli ve araştırmacı olmanız gerekir. En karmaşık kısımlardan biri, benzer ürünler veya hizmetler sunan rakipler arasından sıyrılmaktır. Teknolojik değişim ve ekonomik büyüme insanları internete yönlendiriyor, bu nedenle potansiyel müşterileri çekmek her zamankinden daha zor hale geliyor.

İyi hazırlanmış bir strateji, çevrimiçi bir topluluk oluşturmanızı ve satışları artırmanızı sağlayacaktır. Çevrimiçi işletmenizi tanıtmanın tek seferlik bir çalışma değil, sürekli ve devam eden bir çalışma olduğunu unutmayın. İşte online mağazanıza daha fazla trafik çekmenize ve ziyaretçileri müşterilere dönüştürmenize yardımcı olacak birkaç taktik.

İçerik pazarlaması

Blog içerikleri ile arama motoru sonuçlarında ilk sıralarda yer almak daha fazla organik trafik almanızı ve potansiyel müşteri sayınızı arttırmanız için önemlidir. Her zaman özgün içerik oluşturmak, potansiyel müşterilere ulaşmanıza ve onları satın almaya ikna etmenize yardımcı olur. Pazardaki konumunuzu oluşturur ve internette görünürlüğünüzü artırır.

Reklam makaleleri oluşturun ve bunları haber sitelerinde, ürünlerinize ilgi duyacak web sitelerinde paylaşın. Yazınızda spesifik olun ve ürünlerinizin veya hizmetlerinizin neden müşterileriniz için uygun olabileceğini kısaca açıklayın.

Ürününüzün ücretsiz numunelerini bir influencera sunarak inceleme talebinde bulunabilirsiniz; bir çekilişe sponsor olabilir veya sponsorlu bir kampanya yürütebilirsiniz. Fikirler sonsuzdur.

Müşterilerinizi dinlemek ve anlamak faydalı olabilir. Fotoğraflarını, incelemelerini veya kısa mesajlarını paylaşmalarına izin verin. Marka görünürlüğünü artırmak için blog veya sosyal medya paylaşımlarınızı analiz etmeniz, yorumlara cevap vermeniz olukça önemlidir.

Sosyal Medya

Günümüz müşterilerinin bir şirketten herhangi bir şey satın almadan önce sosyal medyada sizi araştırması doğaldır. Bu nedenle, sosyal medya hesaplarınızın kimliğinizi yansıtan içerikler ve paylaşımlarla oluşturmak esastır. Sosyal medya platformlarının popülaritesi her geçen gün artıyor, bu nedenle işletmenizi tanıtmanın ve çevrimiçi varlığınızı büyütmenin en iyi yollarından birisidir.

Peki, bir Facebook veya Instagram profili oluşturdunuz. Ama takipçileri nereden bulacaksınız?

Facebook arkadaş çevrenizi sayfanızı beğenmeye ve paylaşmaya davet ederek başlayın. Ardından, kullanıcıları sitenizi ziyaret etmeye teşvik eden alakalı içerik yayınlayın.

Markanızın kişiliğini gösterin, akılda kalıcı fotoğraflar veya kısa videolar ile hedef kitlenin ilgisini çekin, markanızın hikayesini anlatın ve işletme sayfanızı kontrol ederek insanların markanızın değerini bulmasını sağlayın. Markanızı tanıtmak için YouTube veya diğer platformları da kullanabilirsiniz. Hangi platformu seçerseniz seçin, yalnızca ürünle ilgili içeriğe odaklanmayın. İnsanların paylaşmaktan hoşlanacağı alakalı bir hikaye oluşturun. Yardımcı olun ve müşterileri eğitin.

Nasıl? Onlara ürününüzü nasıl kullanacağınız vb. hakkında kısa videolar oluşturarak eğitin.

Bir numaralı kural düzenli olarak gönderi yayınlamaktır. Günde bir, haftada üç kez vb. olabilir. Çoğunlukla kaç takipçiniz olduğuna ve ne kadar sayfanızla etkileşimde olduklarına göre değişmektedir. Çok fazla zaman gerektirdiğini düşünüyorsanız, içeriğinizi planlamak ve otomatik olarak yayınlanmasını sağlamak için otomasyon araçlarını kullanabilirsiniz. Ayrıca takipçilerinizden ürünlerinizle birlikte resimlerini göndermelerini isteyebilirsiniz. Daha fazla kitleye ulaşma şansınızı artıracak ve etkileşimi teşvik edecektir.

Son olara sosyal medya takip düğmelerini sanal mağaza sayfanızın linkini yerleştirin ve müşterilerin sayfanızı veya belirli bir ürünü sosyal medya platformlarında paylaşmasını kolaylaştırın.

Ücretli promosyon

Sosyal platformlar ayrıca, ürünlerinizle ilgilenebilecek tüketicilere doğrudan ulaşabilmeniz için ücretli reklam kullanma olanağı sunar. Facebook reklamları kolay paneli ve sunduğu analytic bilgileri ile online mağazanıza trafik çekmek için oldukça uygun bir araçtır.

Arama motoru reklamcılığı için Google AdWords aracılığıyla, çevrimiçi sitenize trafik çekebilirsiniz. Web sitesini potansiyel müşterilerinize görünür kılmak için PPC (tıklama başına ödeme) reklamlarını akıllıca kullanmak gerekmektedir. İyi optimize edilmemiş kampanyalar bütçenizi kısa sürede tüketebileceğini unutmayın.

E-posta pazarlaması

Bir posta listesi oluşturmak, müşteri tabanınızı büyütmenin başka bir yoludur. Bir çok tüketici fırsat bekler, bu nedenle onları müşterileriniz aracılığıyla tanıtmak için bir e-posta bülteni kullanabilirsiniz. Kitlenizi büyütmek ve ziyaretçileri müşterilere dönüştürmek için abonelere özel teklifler ve indirimler hazırlayın. Kullanıcıları sitenizi ziyaret etmeye ve ürün veya hizmetlerinizi satın almaya teşvik eden akılda kalıcı görseller ve eyleme dönüştürülebilir içerik kullanmaktan çekinmeyin.

Veritabanınıza düzenli (haftalık veya aylık) e-postalar gönderin. Yeni ürünlerin geldiğini bildiren veya belirli ürünleri vurgulayan mesajlar olabilirler. Her zaman düğmelerin veya metin mesajlarının doğrudan çevrimiçi mağaza web sitenize bağlandığından emin olun.

İncelemeler

Ürününüzden şikayet eden müşterilere ulaşarak kaliteli ürünler ve üstün bir alışveriş deneyimi sunmak için elinizden gelenin en iyisini yapmaya çalışın. Belki de müşteriniz haklıdır! Onlardan özür dileyin ve bir sonraki satın alma işleminde indirim teklif edin.

Olumlu yorumlar, işletmeniz için en iyi reklamdır, bu nedenle mutlu müşterilerden referanslar isteyin. Bazı müşteriler sitenizde kötü yorumlar bırakırsa ne olur? İyi haber şu ki, onları bir fırsata dönüştürebilirsiniz. Eyleminizin gerekli olup olmadığına karar verin ve müşterilerinize önemsediğinizi göstermek için hızlı tepki verin.

Pakette bir hediye

Her ilk satın alma işlemine bir hediye eklemek, gerçek bir müşteri cazibesidir. Anahtarlık, yeniden kullanılabilir alışveriş çantası veya hatta bir mıknatıs gibi küçük bir eşya olabilir. Mağnete mağaza URL’nizi eklemeyi unutmayın. Biraz maliyetlidir, ancak uzun vadede faydalarını göreceksiniz. Ayrıca, insanları sizden tekrar satın almaya teşvik etmek için paketlere kupon ekleyebilir veya zaman zaman e-posta ile gönderebilirsiniz.

Çevrimiçi işinizi nasıl tanıtacağınızı ve satışlarınızı arttırmak için nelere dikkat etmeniz gerektiği hakkında bilmeniz gerekenlere sahipsiniz. Bu yöntemleri kullanarak ve yeni müşteriler çekmek ve mevcut müşterilerin sizden tekrar satın almaya istekli olmasını sağlamak için çevrimiçi işletmenizi tanıtmaya başlayın. Hala online mağazanız yok ise oluşturmak için hemen bizimle iletişime geçin.

[Toplam: 1 Ortalama: 5]

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu