Genel

Qr Kod Nedir?

İçindekiler

QR kod, tipik olarak siyah beyaz piksel desenlerinden oluşan, barkodun iki boyutlu bir sürümüdür. Uygulamaları indirmenize yardımcı olur, bir restoranın menüsüne temassız erişim sağlar; pazarlama reklam panolarında, ürün ve fırsatları tanıtmak için web sitelerinde veya sosyal medyada sıkça karşımıza çıkar.

Toyota tedarikçisi Denso’nun bir Japon yan kuruluşu olan Denso Wave, otomobil üretim aşamasında lojistik süreçleri hızlandırmak amacıyla parçaları tanımak için QR kodu geliştirdi. Günümüzde, akıllı telefonların yaygın olarak benimsenmesiyle birlikte başta mobil pazarlama sektörü olmak üzere birçok alanda karşımıza QR kodları çıkmaktadır. Genellikle bir web sitesi bağlantısının gizlendiği kare kodlar, “QR” yani kodda gizlenen bilgilere anında erişim sağlama anlamına gelen “Hızlı Yanıt” olarak bilinmektedir.

QR Kod Kullanmanın Faydaları

Çok yönlü kullanım alanı nedeniyle, sektör kısıtlaması olmayan QR kod’u işletmelerin kullanması birçok alanda kolaylık ve zamandan tasarruf sağlamaktadır. Ürün veya hizmetlerinizi geliştirmek için geri bildirim toplamak, restaurant ve cafelerde masalara koyacağınız bir kare kod ile menüyü müşterilerinize göstermek, görsel veya videoların uzun bağlantısı yerine kare kod kullanımı ile müşteri etkileşimini artırmak ve hatta etkinlik biletleri aracılığıyla işletmenizi tanıtmak için kullanabilirsiniz. Tüm bunlar sadece telefon kamerası kullanılarak tek bir tarama ile yapılmaktadır.

QR Kodları Nasıl Tarayabilirim?

Cep telefonunuzda kamera uygulamasını açın ve bir bildirim görünene kadar birkaç saniye bir kod üzerinde tutun. Bu olmazsa, ayarlarınızı kontrol edin ve QR kod taramasının etkin olup olmadığına bakın. Hala çalışmıyor veya okumuyor ise tek yapmanız gereken uygulama mağazalarından üçüncü parti QR Kod okuyucuları indirmek olacaktır. Kullanımı çok basit olan bu uygulamalar ile kare kodları kolayca tarayabilirsiniz.

Ödeme Yapmak için QR Kodları Nasıl Kullanılır?

QR Kodları, perakende satış işlemlerinizde kasada sıra beklemeden, pos cihazına ihtiyacınız olmadan hızlı ödeme yapabilmek için kullanabilirsiniz. Walmart, PayPal ve IKEA gibi çeşitli platformlar, hızlı ödemeler için QR Kod ödemelerini sunmaktadır.

QR Kod kullanarak ödeme yapmak için, banka veya ilgili işletmenin sağladığı QR Kodunu taramanız yeterli olacaktır. Ödenecek miktar, kullanıcının banka hesabına bağlı dijital cüzdan bakiyesinden otomatik olarak düşecektir.

Bakiyem’in sunmuş olduğu QR Kod ile ödeme seçeneği ile nerede olursanız olun pos cihazına bağlı kalmadan kredi kartından hızlı, kolay ve güvenli bir şekilde ödeme alabilirsiniz.

QR Kod kullanım alanları nerelerdir?

Nakitsiz ödemeler, ürün paketlemeleri, pazarlama kampanyaları, geri bildirim ve incelemeler gibi birçok alan ve sektörde kullanılmaktadır.

Bir QR Kodu yazdırabilir miyim?

Evet, QR Kodlarını PNG, JPEG, EPS veya SVG formatlarının herhangi birinde yazdırabilir, çıktı alabilirsiniz.

[Toplam: 2 Ortalama: 3]

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu