Sanal Pos

Sanal Pos Nedir?

İçindekiler

Nakit kullanımı tüm dünyada giderek azalıyor. Durum böyle olunca yeni nesil ödeme yöntemlerinin önemi bir kat daha artmakta. Bu yöntemlerden olan sanal poslar ise günümüzde işletmelerin en çok tercih ettiği ödeme altyapılarının başında geliyor. Bu içeriğimizde sanal pos kavramının detaylarından ve bu ödeme yöntemine nasıl sahip olabileceğinizden bahsedeceğiz. Hazırsanız başlayalım!

Sanal Pos Nedir?

Sanal pos, işletmelerin kredi ve banka kartlarından tahsilat yapabilmesini sağlayan bir pos yazılım sistemidir. İşletmeler, sanal pos yazılımlarını kullanarak online alışveriş aracılığıyla müşterilerinden ödeme alırlar. Sanal pos; ticaretin her iki tarafı için güvenli, hızlı ve pratik bir ödeme deneyimi oluşturur.

Sanal POS sistemi, ürün ya da hizmetlerini online alışveriş ile E-Ticaret sitelerinden banka kartı ve kredi kartı ile ödeme alabilmek için kullanılır. POS (Point of Sale) cihazlarının sanal versiyonu olarak bilinmektedir ve VPOS (Virtual Point Of Sale) olarak da ifade edilir.

Sanal POS Ne İşe Yarar?

Kullanıcıların mağazalarda yaptıkları harcamaları kredi kartlarıyla ödemelerini sağlayan pos cihazlarının dijital versiyonu olan sanal poslar, internet alışverişlerine ait ödemelerin yine kredi kartı üzerinden ödenebilmesini mümkün kılıyor. Sanal pos sayesinde bir siteden alışveriş yapan müşterilerin, sitenin ödeme formu üzerinden ilettikleri kart bilgileri, güvenli bir şekilde bankaya ulaşıyor ve provizyon alınıyor.

Sanal POS Nasıl Çalışır?

Sanal pos yazılımları, provizyonun güvenli bir şekilde alınmasını sağlamayı amaçlar. Bu yazılımlar, SSL şifreleme tekniğiyle uyumlu bir şekilde çalışır. Banka veya ödeme şirketi, kullanıcıların yaptığı provizyonu alınmış işlemlerin tutarlarını kredi kartı limitlerinden düşerek üye işyerinin banka hesabına geçirir. İşlemler aynı zamanda sürekli olarak kaydedilir ve düzenli olarak raporlanır.

Sanal POS’un çalışma şekli mağazalarda bir ürün veya hizmet almak için pos cihazına kredi kartı veya hesap kartınızı okutarak ödemeniz gerçekleşiyor ise, Sanal POS’ta ise internet üzerinden satın alınan ürün ya hizmetin ödemesini yapmak için girilen kart bilgileri ile firmanın banka hesabına, kendi hesabınızdan ödemenin geçmesidir. Burada POS cihazı mağazada fiziksel olarak temas edebildiğiniz bir cihaz iken, internet ortamında ödeme ekranında yer alan Sanal POS’dur.

Sanal Pos Nasıl Alınır?

Sanal pos hizmetini, bu alanda faaliyet gösteren ödeme kuruluşlardan alabilirsiniz. Bakiyem olarak ödeme teknolojileri ve sanal pos alanındaki yıllara dayanan deneyimimiz ile size bu konuda hizmet vermeye hazırız. Müşterilerinizden kolay, hızlı ve düşük maliyetlerle ödemelerinizi almak için bizimle hemen iletişime geçin. İşletmenizi Bakiyem’in avantajları ile tanıştırmak ve kazançlarınızı artırmak için birlikte çalışmaya hemen başlayalım.

Sanal POS almak için;

  • bakiyem.com/sanal-pos sayfasında yer alan başvuru formunu doldurun.
  • Onay sürecinde web siteniz veya satış yapmak istediğiniz platform kontrol edilir.
  • Banka ve tarafımızca Sanal POS başvuru işleminiz onaylanması sonrasında sizinle iletişime geçeriz.
  • Firmanın sitesine entegrasyon işlemi için bilgi ve gerekli entegrasyon dokümanı verilir.
  • Uygulama ve test ödemeleri ile Sanal POS başvuru süreciniz tamamlanır.
Sanal Pos Nedir?

Sanal pos, online alışveriş sitelerinde ürün veya hizmetin bedelini ödemek için kredi kartı ve banka kartı kullanılarak yapılan işlemdir.

Sanal Pos Ne Demek?

Sanal POS, VPOS (Virtual Point Of Sale) olarakta bilinmektedir. Fiziksel mağazaların ödeme almak için kullandığı POS (Point of Sale) cihazlarının aynı özelliklerini internet ödemelerini de almak için kullanılan bir sistem yazılımıdır.

Sanal Pos Başvurusu Nasıl Yapılır?

Sanal POS sayfamınız da yer alan başvuru formunu doldurduktan sonra en kısa süre de size geri dönüş yapılıp bilgi verilecektir.

Sanal Pos Güvenli mi?

Sanal POS sisteminin bir web sitesine entegre olabilmesi için banka belli bir güvenlik kriterlerini zorunlu tutmaktadır. Sanal POS entegrasyon işlemi tamamlanmış ve onay almış web sitelerinden ödemelerinizi güvenli bir şekilde yapabilirsiniz. Sanal POS, normal pos cihazları ile aynı ve doğrudan banka sistemine bağladır.

Sanal POS Kimler Alabilir?

Sanal POS başvurusunu, şahıs firması, limited veya anonim şirket türleri gibi tüzel kişi olmanız ve kesinlikle bir vergi levhanız ve vergi mükellefiyetinizin olması gerekmektedir.

Sanal POS Ücreti Ne Kadar?

Sanal POS fiyatı banka ve aracı kuruluşun komisyon oranlarına göre farklılık göstermektedir. Sanal POS yıllık abonelik fiyatları için iletişime geçebilirsiniz.

[Toplam: 2 Ortalama: 3]

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu