Genel

Sosyal Medyada Satış Yapmak

İçindekiler

Günümüzde oldukça popüler olan sosyal medyada satış yapmak, hem kişiler hem de şirketler için yeni bir gelir kaynağı haline geldi. Uygulayacağınız basit ve pratik adımlarla siz de sosyal medya kanalları üzerinden satış yapmaya başlayabilirsiniz. Peki bu adımlar neler? Hazırsanız milyonların tercihi olan sosyal medya satışlarının nasıl yapıldığına birlikte bakalım. 

Plan yapın.

Sosyal medyada satış çalışmaları yürütmeden önce bir plan yapmanız oldukça önemli. Bu planda, satışlarınızı nasıl artırabileceğinize dair konular yer almalıdır. Bu konuların başlıcaları; sosyal medya satışları için hedefler belirleme, rekabeti araştırma, geçmiş çalışmaları analiz etme ve sosyal medya içerik takvimi hazırlama olabilir. Bu şekilde ilerlemeniz, çalışmalarınızın daha verimli olmasını sağlayacaktır.

Mecranızı seçin.

Bu aşamada hangi sosyal medya kanalının sizin için en uygun kanal olduğuna karar verin. Özellikle küçük ve orta ölçekli işletmelerin tüm sosyal medya kanallarında iletişim yapması, işgücü ve zaman nedeniyle çok mümkün olmamaktadır. Bu nedenle firma için en doğru sosyal mecrayı belirlemek son derece değerlidir. Doğru kanalı belirledikten sonra tüm odağı bu kanala vererek iletişim faaliyetlerinden daha fazla verim alınabilir.

Kitlenizi tanıyın.

Hedef kitle tanımı, sosyal medya satışları için oldukça önemlidir. Ulaşmak istediğiniz kitleyle ilgili olabildiğince çok bilgi toplamalısınız. Onların ilgi alanlarını keşfetmeye çalışın. Bunlara hâkim olduğunuzda ise içeriklerinizi bu doğrultuda hazırlayın. Onların ilgi göstereceği içerikler hazırlayarak ilk aşamada etkileşimlerinizi artırabilir, sonrasında ise satış dönüşümü elde etmeye başlayabilirsiniz.

Topluluk oluşturun.

Satış beklediğiniz sosyal medya faaliyetlerinde başarılı olmanız için bu mecralarda bir topluluk inşa etmeniz ve oluşturduğunuz topluluğunuzla güçlü ve etkileyici bir şekilde iletişim kurmanız gerekir. Bunun için takipçilerinizle sürekli iletişim halinde olun ve onların mesajlarına, yorumlarına ve etkileşimlerine yanıt verin. Belirli aralıklarla canlı yayınlar yapıp onlarla yakın bir ilişki kurun, takipçilerinizle olan ilişkinizi sürekli geliştirin. 

Postlarınızı çeşitlendirin.

Standart fotoğraf ve videolar yerine takipçilerinizin ilgisini çekebilecek ve onlara hitap edebilecek içerikler paylaşmanız etkileşimlerinizin dolayısıyla satışlarınızın artmasına katkı sağlayacaktır. Video içerikler, fotoğraf paylaşımlarına nazaran daha çok ilgi gördüğü için bu içerik türüne ağırlık vermeniz faydanıza olacaktır. İçeriklerinizin kalitesini artırdığınızda daha iyi dönüşler aldığınızı göreceksiniz.

Ürünlerinizi sosyal medyada satmak mı istiyorsunuz? Bakiyem’in Sosyal Medya Üzerinden Ürün Satışı Hizmeti ile web sitesine ihtiyaç duymadan Instagram, Facebook, Whatsapp ve diğer sosyal medya mecraları üzerinden, ürünlerinizi tek tıkla satabilir ve ödemelerinizi online olarak hiçbir entegrasyona ihtiyaç duymadan alabilirsiniz.

[Toplam: 1 Ortalama: 5]

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu