Tahsilat

Tahsilat Nedir?

İçindekiler

Tahsilat, bir işletme tarafından, bir müşterinin o işletmeye borçlu olduğu paraya atıfta bulunurken kullanılan bir terimdir. Diğer bir tanımı ise; Bir işletme bir müşteriye bir ürün veya hizmet sattığında, ödemenin ya işlem sırasında ya da belirli bir gün sonrası için alınması denebilir. Ticari faaliyette bulunan işletmelerin borçluların ödeme durumu, zamanını ve diğer süreç takiplerini yaparak tahsilatı gerçekleştirmesi oldukça önemlidir.

Tahsilat, bireyler veya işletmeler tarafından borçlu olunan kişilerin borçlarını ödemelerini takip etme ve alacakların alınma sürecidir. Bir işletmenin satış yaparak mevcut işi kar getiren bir pozisyona taşıyabilmesi için düzenli ve zamanında tahsilat yapması gerekmektedir. Tahsilat süreçleri işletmeler için gereğinden fazla karışık ve içinden çıkılamaz bir hal alma durumu yüksek olduğundan Bakiyem tahsilat sistemi sunan aracılar kullanılır.

Tahsilat Ne Anlama Gelir?

Tahsilat, bir kurum veya işletmenin satmış olduğu mal veya hizmet için müşterisinden alacaklarının toplanması anlamına gelmektedir. TDK’ya göre tahsilat, alacakların toplanması veya süresi geçen borçların yasal yollarla alınması anlamına gelmektedir.

Bir işletme satılan malın tahsilatını yapabilmesi için müşteri veya alt bayilerine kolay ödeme kanalları sunmalıdır. Nakit veya fiziksel para tahsilatlarında zaman ve yer sorunu oluşması nedeniyle elektronik ortamda kredi kartı veya banka kartı gibi elektronik ödeme araçları kullanılmalıdır. Bakiyem gibi tahsilat sürecini hızlandıran e-tahsilat sistemleri sunan firmalar, gelişmiş arayüzü sayesinde süreç takibinizi ve muhasebe işlemlerinizi kolaylaştırmaktadır.

Tahsilatın Önemi Nedir?

Borç tahsilatında başarılı sonuçlar elde etmek işletmelerin devamlılığını ve ödeme gücünü teşvik etmek için iyi düşünülmüş süreçler gerektiren faaliyetlerdir. Satışlar herhangi bir işletme için hayati öneme sahiptir. Ancak bir satış, ödemesi alındıktan sonra gerçek bir satıştır. Mallar ve/veya hizmetler karşılığında alınmayan veya ertelenen tahsilat ile bir işletme ayakta kalamaz.

Müşteri takibi, gerekli uyarılar/hatırlatmalar ve zamanında iletişim ile hızlı tahsil edilemeyen borçlar işletmenizi zarara uğratmaması için acil önlem alınması gereken konulardır. Alacaklarınızı ne kadar hızlı geri alabilirseniz, ek kâr yapabileceğiniz diğer işlerinizi o kadar hızlı geliştirebileceğinizi unutmayın. Bu nedenle Bakiyem gibi müşteri takibi, ödeme günü hatırlatma sistemleri ve online ödeme sistemleri sunan kurumlar ile çalışmanız tahsilat süreç takibiniz kolaylaştırmaktadır.

Bakiyem ile Tahsilat Nasıl Yapılır?

Bakiyem, B2B çalışan şirketlerin bayi ve alt bayi müşterilerinden alacaklarını tahsilat etme süreçlerinde kolaylıklar sağlayan bir aracı kuruluştur. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın iznine sahip Ödeme Kuruluşlarının entegratörü olan Bakiyem ile işletme tahsilatlarınızı tek bir ekrandan yönetebilirsiniz.

Tahsilat sistemi müşteri, bayi veya alt bayilerinden zamanında ödeme alabilmek için uyarması ve ödeme takibinin yapılmasını sağlayan bir sistemdir. Bakiyem’in gelişmiş arayüzü sayesinde muhasebe ve diğer entegrasyon bağlantılarını ek bir personele ihtiyaç duymadan kolayca yönetebilirsiniz. Bakiyem ile sanal pos, link ile tahsilat, sms ile tahsilat ve E-posta ile tahsilat gibi ödeme yöntemlerini kullanarak müşterilerinizden güvenli ve hızlı tahsilat yapabilirsiniz.

Bakiyem tahsilat sistemleri hakkında detaylı bilgi almak için 08508853514 numaralı çağrı merkezinden veya iletişim sayfasından ulaşabilirsiniz.

[Toplam: 3 Ortalama: 3.7]

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu