Ödeme

Uzaktan Kredi Kartı İle Ödeme

İçindekiler

Uzaktan kredi kartı ile ödeme, bir müşteriye fiziksel olarak ulaşamadığınız durumlarda gönderilen ödeme bağlantısından bir ürün veya hizmet için ödeme yapmasıdır. Mağazada veya satıcının yanında olmadığı durumlarda SMS, e-posta veya diğer İletişim araçları aracılığıyla gönderilen bağlantı ile uzaktan tahsilat yapılır.

Uzaktan kredi kartı ile ödeme, kullanıcıların çevrimiçi alışverişlerini kolaylaştırmak için kullanılan bir ödeme yöntemidir. Bu ödeme yöntemi, kullanıcının bir ürün veya hizmet için ödeme yapabilmesi için kredi kartı bilgilerini girebileceği bir ödeme sistemidir. Bu ödeme sistemi genellikle bir web sayfasından oluşur ve URL adresi uzaktan ödeme kabul edilecek müşteriye iletilerek gerçekleştirilir.

Uzaktan Kredi Kartı ile Ödeme Yöntemi Kimler Kullanılır?

Uzaktan kredi kartı ile ödeme, bir kredi kartının internet üzerinden kullanılarak yapılan bir ödeme yöntemidir.  Bu yöntem genellikle saha personelleri, evden çalışanlar veya hareket halindeki müşterilerden tahsilat yapılmak için kullanılmaktadır.

Saha Personeli İçin Mobil Ödeme İşlemleri: Sahadaki müşterilerini ziyaret eden veya ticari fuarlarda temassız ödeme kabul etmek isteyen işletmeler uzaktan kredi kartı ile ödeme kabul etmektedir. Taşınabilir sanal pos cihazlarına ihtiyaç olmadan QR kod veya SMS, e-posta, Whatsapp aracılığıyla gönderilen ödeme linki aracılığıyla uzaktan kredi kartı ile ödeme alabilirsiniz.

Evden Çalışanlar İçin Uzaktan Kredi Kartı İşlemleri: Evden çalışan iş sahipleri uzaktan kredi kartı ile ödeme alabilmek için müşterilerine ödeme sayfasının yer aldığı bağlantıyı iletmeleri yeterlidir. Bu bağlantıyı SMS, e-posta, Whatsapp veya Instagram gibi iletişim araçlarını kullanarak iletebilirsiniz.

Hareket Halindeki Müşteriler için URL Ödeme Bağlantıları: Sürekli hareket veya seyahat halinde olan müşterilerinize esnek ödeme seçenekleri sunarak tahsilat yapabilmeniz gerekir. Bunun için bir URL bağlantısının yer aldığı linki e-posta veya SMS metni yoluyla göndererek nerede olurlarsa olsunlar uzaktan kredi kartı ile ödeme kabul edebilirsiniz. Müşterilere iletilen bu ödeme bağlantısında kredi kartı bilgilerini yazarak tahsilat kabul edebileceğiniz bir ödeme sayfası bulunmaktadır.

Kredi Kartı Uzaktan Çekim Nasıl Yapılır?

Kredi kartı uzaktan çekim, bir kişinin uzaktaki bir satıcıdan bir ürün veya hizmet satın alması için kullanılan bir ödeme yöntemidir. Bu ödeme yönteminde kredi kartı bilgileri fiziksel olarak bir cihaza veya satıcıya vermeksizin bir ödeme portalından yapılmaktadır. Yaygın olarak kullanılan E-ticaret sitelerindeki ödeme sistemleri kredi kartı uzaktan çekim sisteminin tipik bir örneğidir.

Kredi kartı uzaktan çekim işleminde kullanılan ödeme sayfası tahsilat yapılacak müşteriye SMS ve diğer iletişim araçları ile iletilir. Müşteri interneti olan herhangi bir yerden bu ödeme bağlantısına tıklayarak kredi kartı bilgilerini girebileceğiniz bir ödeme sayfasına yönlendirilir. 3D güvenlik sisteminin yer aldığı bu ödeme ekranında müşteri kredi kartı bilgilerini girerek ödeme işlemini tamamlar.

Bakiyem ödeme sistemleri olarak birçok işletmenin evden veya uzak ofislerden çalışırken kredi kartı ile ödeme almak için ödeme çözümleri sunmaktadır.

[Toplam: 5 Ortalama: 3.4]

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu